Menadžment

 

Rukovodeći tim organizacione jedinice "Srbija i Slovenija" koju čine kompanije Vip mobile i A1 Slovenija:

Dejan Turk

Generalni direktor / CEO, Vip mobile i A1 Slovenija

Posle završetka studija na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i poslovnu administraciju, studije marketinga i finansija, Dejan Turk se 1995. godine zaposlio u McDonald’s Slovenija gde je započeo karijeru kao menadžer restorana, a napustio kompaniju kao izvršni direktor lanca restorana u Sloveniji i Hrvatskoj.
U A1 Telekom Austrija Grupu Dejan je došao u avgustu 2004, kada je postao rukovodilac marketinga i prodaje u Si.mobilu u Sloveniji. Dve godine kasnije imenovan je za člana Upravnog odbora odgovornog za tržišno poslovanje, a od marta 2007. do februara 2014. godine obavljao je posao predsednika Upravnog odbora Si.mobila. U Vip mobile dolazi 2014. godine kao CEO, a godinu dana kasnije preuzima funkciju direktora/CEO/CMO nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“ u okviru A1 Telekom Austrija Grupe. Dejan je na funkciji generalnog direktora/CEO kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija) od 1. jula 2016. godine.


Dejan Turk je član UO Srpske asocijacije menadžera i dobitnik je mnogih uglednih priznanja za šestogodišnje uspešno rukovođenje Si.mobilom (Excel 2009, Menadžer godine 2009, Priznanje za najveća postignuća u poslovanju i ekonomiji Slovenije za 2013.). Od 2015. godine je na poziciji predsednika Foruma za odgovorno poslovanje, mreže vodećih kompanija u Srbiji koje su posvećene razvoju društveno odgovornog poslovanja. Dobitnik je i prestižne nagrade Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) za Poslovnog ambasadora lidera promena 2016. Član je i Upravnog odbora Saveta stranih investitora (FIC) i potpredsednik UO FIC-a.

Milan Zaletel

Senior finansijski direktor, Vip mobile i A1 Slovenija

Milan Zaletel je diplomirao na Univerzitetu u Ljubljani. Bio je učesnik različitih programa i kurseva na Oksfordu, Univerzitetu u Pensilvaniji, „Zukunft“ institutu i dr. Pre nego što se pridružio A1 Telekom Austrija grupi, Zaletel je radio u kompaniji Elan, gde je bio rukovodilac sektora za kontroling i finansije Elan grupe.

Zaletel je 2003. godine prešao u kompaniju Si.mobil na poziciju direktora finansija, a 2006. je postao CFO i član Upravnog odbora. Njegova zaduženja su se odnosila na dva sektora - finansije i poslovno istraživanje. Pored finansija, od 2008. do sredine 2010. godine bio je zadužen i za tehnološki odsek kompanije Si.mobil.

Od 2012. godine Milan je radio na poziciji CFO i bio član Upravnog odbora kompanije Mtel (sadašnja A1 Bulgaria), a od 1. decembra 2016. godine preuzima funkciju senior finansijskog direktora u kompanijama Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Natali Delić

Senior tehnički direktor, Vip mobile i A1 Slovenija

Natali Delić je svoju profesionalnu karijeru započela 2000. godine u Institutu Mihajlo Pupin kao inženjer istraživanja i razvoja. Dve godine kasnije, prelazi u IT odeljenje Mobilne divizije Telekoma Srbija kao programer i sistem inženjer gde brzo napreduje do pozicije rukovodioca tima. Aktivno je učestvovala u podizanju MTEL mobilne mreže u Crnoj Gori tokom 2007. godine, a od 2008. preuzela je poziciju direktora sektora za razvoj usluga za rezidencijalne korisnike u Direkciji za komercijalne poslove Telekoma Srbija na kojoj je ostala narednih pet godina.

Kompaniji Vip mobile se pridružuje 2013. godine na poziciji direktora sektora za informacione i telekomunikacione tehnologije i usluge na kojoj je bila do 1. jula 2015. godine kada prelazi na poziciju direktora/CTO organizacione jedinice „Srbija i Slovenija“. Godinu dana kasnije preuzima funkciju senior tehničkog direktora kompanija Vip mobile i Si.mobil (sadrašnji A1 Slovenija). Studirala je Elektrotehnički fakultet, smer telekomunikacija na Univerzitetu u Beogradu. Završila je postdiplomske studije MBA na Texas A&M Univerzitetu kao i master studije menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Branka Pudrlja Durbaba

Senior direktor Prodaje i Korisničkog servisa, Vip mobile

Nakon studija Upravnog prava na Sveučilištu u Zagrebu, Branka Pudrlja Durbaba je svoju profesionalnu karijeru započela 1999. godine u kompaniji Vipnet d.o.o. Hrvatska u sektoru Korisničkog servisa. Potom prelazi u sektor Prodaje gde od 2000. do 2007. godine radi na različitim pozicijama gde koordiniše prodajne procese ove kompanije.

U januaru 2007. godine, dolaskom kompanije Vip mobile na tržište Srbije, Branka zauzima poziciju menadžera za razvoj prodaje i prodajne mreže, a učestvuje i u projektu pokretanja poslovanja Vip operatora na tržištu Makedonije. Godine 2012. preuzima funkciju direktora Sektora korisničkog servisa Vip mobile.
Od 1. jula 2016. preuzima funkciju senior direktora Prodaje i Korisničkog servisa kompanije Vip mobile.

Ivo Radaković

Senior direktor Marketinga, Vip mobile i A1 Slovenija

Nakon studija na smeru Informacionih tehnologija na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Ivo Radaković svoju profesionalnu karijeru započinje u kompaniji Informatika a.d. na projektima sistem integracije sa naglaskom na poslovno izveštavanje.

Kompaniji Vip mobile pridružuje se u novembru 2007. godine u Sektoru za poslovno i tržišno izveštavanje, kojim od januara 2012. godine i rukovodi. U januaru 2015. preuzima poziciju direktora Sektora za razvoj i unapređenje odnosa sa korisnicima, a od 1. jula preuzima odgovornost za isti sektor i u Si.mobilu u okviru nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija”. Od 1. jula 2016. preuzima funkciju senior direktora marketinga za Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Larisa Grizilo

Senior direktor Ljudskih resursa i
Korporativnih komunikacija, Vip mobile i A1 Slovenija

Larisa Grizilo ima više od 15 godina međunarodnog iskustva u upravljanju ljudskim resursima u različitim privrednim granama. Karijeru je započela u kompaniji Wrigley 1998. godine, gde je bila zadužena za upravljanje ljudskim resursima u zemljama bivše Jugoslavije, Albaniji, Bugarskoj i Rumuniji.

Kompaniji Sanofi Adriatic pridružila se 2009. godine, kao direktor Ljudskih resursa za Adriatic MCO (multinacionalna kompanija), gde je bila zadužena za zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju. Nakon toga, 2013. godine prelazi u kompaniju Discover Financial Services/Diners Club International, u kojoj upravlja ljudskim resursima za Diners Club Italia i Dinit. Larisa se 2015. godine pridružila A1 Telekom Austrija Grupi na poziciji direktora Sektora ljudskih resursa nove organizacione jedinice „Srbija i Slovenija”, a od 2016. godine preuzima i Korporativne komunikacije. Od 1. jula 2016. godine preuzima funkciju senior direktora Ljudskih resursa i Korporativnih komunikacija za Vip mobile i Si.mobil (sadašnji A1 Slovenija).

Andrej Špik

Senior direktor Opštih poslova, Vip mobile i A1 Slovenija

Andrej Špik je stekao bogato iskustvo u Iskri Terminali, privatnoj kompaniji Carpe Diem, Privrednoj komori Slovenije, a sarađivao je i sa slovenačkim predstavnicima za industriju i razvoj u Briselu. U Si.mobilu je bio od 2003. godine, a od 2007. godine je na funkciji direktora Sektora za regulaciju i veleprodaju.

Od 1. jula 2016. godine preuzeo je funkciju senior direktora Sektora za opšte poslove Vip mobile i Si.mobil - sadašnji A1 Slovenija (koji obuhvata Pravni sektor, Regulatorne poslove, Veleprodaju i Bezbednost i sigurnost informacija). Špik je i član Nadzornog odbora beloruskog operatera Velcom.

Andrej Špik ima široku tehničku ekspertizu u oblasti kompjuterskih nauka, koju je počeo da gradi nakon završetka studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Univerzitetu u Ljubljani, a svoje poslovne i menadžerske sposobnosti usavršavao je tokom MBA (Master of Business Administration) studija evropskog menadžmenta u Briselu. Raznovrsno radno iskustvo i dodatna znanja stekao je tokom master studija iz oblasti međunarodnih odnosa u sedištu Evropske unije, kao i master studija iz oblasti prava konkurencije na King’s koledžu u Londonu.